• 0400 606 681

    Lapintie 11 01760 VANTAA

  • info@tuontihuolinta.fi

    Ota yhteyttä!

Ajoneuvon maahantuonti

Kun tuot maahan ajoneuvon EU:n ulkopuolelta, se on tullattava.

Tarvitsemme sinulta ostajan tiedot Suomessa, kauppalaskun sekä auton ulkomaisen rekisteriotteen (amer. title). Mikäli autosi saapuu Suomeen yhteistyökumppaneidemme kautta, meillä on jo ennen kontin saapumista maahan auton alkuperäinen rekisteriote hallussamme.

Tullauksesta saat meiltä aina tullauspäätöksen, josta näet autosi maahantuontiveron ja ALV:n osuuden. Me maksamme Tullille puolestasi kannettavan tullin sekä ALV:n ja veloitamme ne sinulta laskunmaksun yhteydessä. Lähetämme moottoriajoneuvoista aina tullauspäätöksen asiakkaalle sillä tarvitset sitä, kun menet rekisteröimään ajoneuvosi ensimmäistä kertaa Suomessa.

Jos maahan tuomasi auto tai moottoripyörä on 30 v. tai vanhempi ja sen ostohinta ylittää 5 000 euroa, tullia ei kanneta, mutta se edellyttää, että auto on jokseenkin alkuperäistä vastaavassa kunnossa. ALV kannetaan kaikista maahantuoduista ajoneuvoista.

Turistiauto Suomessa

Muualla kuin Suomessa vakinaisesti asuva yksityinen henkilö voi tuoda Suomeen väliaikaisesti autoverotta omaan tarpeeseensa ajoneuvon ja käyttää sitä täällä seuraavin edellytyksin:

  • Ajoneuvo on rekisteröity muualla kuin Suomessa ja rekisteröinti on voimassa
  • Ajoneuvolla on Suomessa voimassa oleva liikennevakuutus
  • Auton käyttö ei liity ajoneuvon ostoon Suomeen.

Ajoneuvoa voidaan käyttää väliaikaisesti verotta enintään 6 kuukautta 12 kuukauden ajanjaksona. Kuuden kuukauden määräaika voi olla joko yhtäjaksoinen tai koostua lyhyemmistä jaksoista.